Servei educatiu

Serveis educatius

Taller primària

En aquesta secció s'hi troben els Serveis Educatius relacionats amb: les activitats i les exposicions.

Els itineraris i visites que s'organitzen a la ciutat són en elles mateixes un altre recurs educatiu per a conèixer el patrimoni arquitectònic i urbanístic de la ciutat.

S'ofereixen per a grups organitzats i públic escolar.

El museu ofereix un ventall de recursos educatius destinats al públic escolar. Són dossiers didàctics i/o propostes educatives destinades a treballar els continguts de les diverses exposicions acollides al museu.

Per la gestió de reserves accediu a la Guia INTRO.

Activitats de coneixements genèrics:

  1. Taller: "el vitrall" : conceptes propis de la tècnica del vitrall: emplomant, tècnica Tiffany, grisalla. Importància per l'art medieval i el modernisme mitjançant una experiència practica.
  2. Taller: Fòssil'Hs qui vivia a L'H fa 5 milions d'anys: ens convida a fer un viatge fascinant a través del temps que ens durà milions d'anys enrere. Visitarem l'Hospitalet quan estava submergit sota un mar càlid durant el Pliocè i veurem com afecten els canvis climàtics al nostre planeta. L'activitat consisteix en una visita dinamitzada a l'exposició de la mà d'un/a educador/a que ens proposa un seguit d'activitats dinàmiques per promoure la interacció i la motivació del visitat. L'ús d'una sandbox, instrument de realitat virtual, ens permetrà conèixer de manera pràctica l'evolució del nostre territori al llarg de milions d'anys.

Activitats i tallers  de coneixements específics relacionats amb la ciutat de l’Hospitalet.

  1. Activitats a l'exposició "L'Hospitalet: un indret, una història": l'exposició tracta de recollir la història de la ciutat al voltant de dos eixos temàtics: la població i el territori. L'espai expositiu ordena el seu recorregut de manera cronològica: 1890-1920 “El fum de les xemeneies”, que tracta el creixement industrial de la ciutat; 1920-1960 “Una modernitat frustrada“, que aborda les ràpides transformacions socials i polítiques d’aquestes dècades i el creixement poblacional de l’Hospitalet en dependència a Barcelona; i 1960-1992 “Cap a l’Hospitalet actual“, on s’aborda la consolidació social de la ciutat, la construcció de noves infraestructures i el rol clau de les associacions veïnals. Cada un del àmbits s’articula per mitjà de quatre apartats que de manera regular i contínua construeixen el discurs expositiu. Aquest apartats són l’economia, la demografia, la política i la quotidianitat.
  2. Visita exposició "Color, forma i volum. Els retaules de l'església de l'Hospitalet": conèixer la funció del retaules, descriure les part i el procés d'elaboració. Conèixer el context social de l'època a l'Hospitalet i el context artístic.
  3. Activitat històrica. la indústria l'Hospitalet: itinerari a peu pels barris del Centre i Sant Josep per descobrir el Patrimoni industrial de l'Hospitalet a través de l'explicació de la història dels edificis de les antigues fàbriques aixecades a meitat del segle XX.

Activitats i tallers de Memòria Democràtica:

  1. Activitat: la Guera Civil a L'Hospitalet: experiència didàctica que té per finalitat la construcció del coneixement de l'alumnat mitjançant materials que normalment no estan al seu abast. Es desenvolupa un treball de recerca seguint el mètode científic: hipòtesis, recerca d'informació, anàlisi de la informació (fonts primàries i secundàries, fotografies, objectes, fonts orals,etc....) i exposició de conclusions.
  2. Activitat: la Segona República a L'Hospitalet: experiència didàctica que té per finalitat la construcció del coneixement de l'alumnat mitjançant materials que normalment no estan al seu abast. Es desenvolupa un treball de recerca seguint el mètode científic: hipòtesis, recerca d'informació, anàlisi de la informació (fonts primàries i secundàries, fotografies, objectes, fonts orals,etc....) i exposició de conclusions.
  3. Activitat: Franquisme i antifranquisme a L'Hospitalet: experiència didàctica que té per finalitat la construcció del coneixement de l'alumnat mitjançant materials que normalment no estan al seu abast. Es desenvolupa un treball de recerca seguint el mètode científic: hipòtesis, recerca d'informació, anàlisi de la informació (fonts primàries i secundàries, fotografies, objectes, fonts orals,etc....) i exposició de conclusions.

Per la gestió de reserves accediu a la Guia INTRO.

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal