Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

27/06/2019

Civisme

Tornen a les places les activitats lúdiques i cíviques d’estiu per a infants i joves  

Una dotzena d’espais públics dels diferents barris acullen ludoteques itinerants, murals mòbils i tallers dins l’activitat “El civisme és el millor joc”

Més de 8.000 infants i joves van participar l’any passat en la primera edició d’aquesta iniciativa

Veure imatge de  Tornen a les places les activitats lúdiques i cíviques d’estiu per a infants i joves   (nova finestra)
Una dotzena de places i espais públics dels diferents barris de la ciutat tornen a acollir aquest estiu un seguit d’activitats lúdiques per a infants i joves, organitzades per la Unitat de Convivència i Civisme municipal, sota el nom “El civisme és el millor joc”.

Fins al 14 de setembre —tret del 12 al 24 d’agost—, i de dilluns a dissabte, es fan diverses activitats de jocs adreçades als infants en unes ludoteques que s’instal•len de forma itinerant, cada dia de la setmana en un lloc diferent, en dotze places i espais públics de la ciutat. I els dimarts i divendres, en diverses zones, s’ubica un mural mòbil perquè els joves puguin practicar l’art urbà, a més de participar en tallers de xapes i de danses urbanes.

En el marc de l’activitat “El civisme és el millor joc”, la ludoteca itinerant recorre aquest estiu la plaça de Lluís Companys i Jover (el Centre), el parc de la Serp (Sant Josep), la plaça Espanyola i la plaça del Vidre (la Torrassa), la plaça de Pius XII i la plaça de Milagros Consarnau i Sabaté (Santa Eulàlia), l’avinguda de la Primavera i la plaça de la Llibertat (la Florida), la plaça de Pubilla Cases (Pubilla Cases), la plaça de la Carpa (Can Serra) i el passeig de Bellvitge (Bellvitge).

La instal•lació mòbil per pintar murals, practicar danses urbanes i elaborar xapes s’ubica en espais com la plaça del Vidre (la Torrassa), la plaça de Pius XII (Santa Eulàlia), la plaça de la Llibertat (la Florida) i els Blocs de la Florida (les Planes).

Les activitats de jocs i art urbà són dinamitzades pel Servei d’Agents Cívics de L’Hospitalet, que incorpora a l’estiu sis agents més, fins a un total de 16, per reforçar la campanya “El civisme és el millor joc”.

En la primera edició de l’any passat, hi van participar més de 8.000 d’infants i joves. La iniciativa va ser ben valorada per infants, famílies i veïnat, i va comptar amb una alta participació en la majoria dels emplaçaments. S’hi van fer un total de 198 activitats —12 ludoteques i tres murals setmanals—, amb una afluència mitjana de 50 usuaris en cada espai, que van servir per treballar, a través dels agents cívics, la convivència i el civisme i valors com l’empatia, la tolerància i el respecte, i per fomentar el bon ús compartit de l’espai públic.

Últimes notícies

Veure imatge de Es renova la gespa artificial de vuit camps municipals de futbol (nova finestra)
Veure imatge de El telèfon d’atenció i suport emocional a la ciutadania s’allarga fins a finals de juny (nova finestra)
Veure imatge de L’Escola Municipal de Música fa 15 anys (nova finestra)
Veure imatge de L’Ajuntament obre una línia d’atenció telefònica al comerç local (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400