Notícies

Notícies i activitats

19/11/2018
Turisme i desenvolupament econòmic

Una master class sobre innovació al sector de l’hostaleria tanca el programa L’H Gastro

Veure imatge de  Una master class sobre innovació al sector de l’hostaleria tanca el programa L’H Gastro (nova finestra)
El president  de l’Associació de Directius i Experts en Empreses Turístiques i  president d’Educatur, Domènec Biosca, ha pronunciat avui la xerrada “Innovació al sector hostaler de L’Hospitalet: les claus de l’èxit”. Biosca s’ha centrat en el present i futur del sector de l’hostaleria a la ciutat, des del punt de vista de la innovació en l’atenció al client, la fidelització, la relació amb els empleats o la comunicació entre departaments d’un negoci.

Domènec Biosca —amb més de 40 anys a la direcció de projectes de dinamització turística i comercial— ha parlat de la figura del cuiner com a artista i ha destacat els valors en la gestió del turisme: cal vendre felicitat, cal transmetre passió en la feina i encomanar il•lusió en els empleats. A més, ha triat un valor que ell lligaria per sempre a L’Hospitalet: l’hospitalitat.

La jornada ha tingut lloc a Gornal Activa, seu de la Regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic. Els assistents han pogut assistir a la intervenció dels responsables de Turisme de l’Ajuntament. La regidora, Rocío Ramírez, ha recordat que “ha estat en els 10 darrers anys que L’Hospitalet s’ha situat internacionalment com a destinació turística”, amb transformacions clau com la inauguració del recinte firal de la Granvia, la connexió amb l’aeroport de l’L9 de metro i la posada en marxa de la mateixa Regidoria de Turisme. Ara cada any ja hi ha més de 300.000 visites a la ciutat, un capital que, ha dit Ramírez, “l’Ajuntament vol gestionar en favor d’oportunitats d’ocupació per a la ciutadania i en forma de millora dels serveis municipals gràcies als impostos que deixa el turisme”. 

L’acte d’avui ha significat la clausura del programa L’H Gastro, creat per la Regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic per millorar la competitivitat del sector hostaler de L’Hospitalet. En el darrer any, el programa ha treballat dues grans línies: la formació de persones desocupades —a qui s’ha dotat de capacitació especialitzada i recursos relacionats amb les noves tendències del sector, a través d’accions com un curs de cuina i serveis de sala, el disseny del portafolis professional i contactes amb empreses— i l’impuls a la competitivitat des de la innovació en el teixit productiu.
Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal