El president de l’Associació de Directius i Experts en Empreses Turístiques i president d’Educatur, Domènec Biosca, ha pronunciat avui la xerrada “Innovació al sector hostaler de L’Hospitalet: les claus de l’èxit”. Biosca s’ha centrat en el present i futur del sector de l’hostaleria a la ciutat, des del punt de vista de la innovació en l’atenció al client, la fidelització, la relació amb els empleats o la comunicació entre departaments d’un negoci.
Domènec Biosca —amb més de 40 anys a la direcció de projectes de dinamització turística i comercial— ha parlat de la figura del cuiner com a artista i ha destacat els valors en la gestió del turisme: cal vendre felicitat, cal transmetre passió en la feina i encomanar il•lusió en els empleats. A més, ha triat un valor que ell lligaria per sempre a L’Hospitalet: l’hospitalitat.
La jornada ha tingut lloc a Gornal Activa, seu de la Regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic. Els assistents han pogut assistir a la intervenció dels responsables de Turisme de l’Ajuntament. La regidora, Rocío Ramírez, ha recordat que “ha estat en els 10 darrers anys que L’Hospitalet s’ha situat internacionalment com a destinació turística”, amb transformacions clau com la inauguració del recinte firal de la Granvia, la connexió amb l’aeroport de l’L9 de metro i la posada en marxa de la mateixa Regidoria de Turisme. Ara cada any ja hi ha més de 300.000 visites a la ciutat, un capital que, ha dit Ramírez, “l’Ajuntament vol gestionar en favor d’oportunitats d’ocupació per a la ciutadania i en forma de millora dels serveis municipals gràcies als impostos que deixa el turisme”.
L’acte d’avui ha significat la clausura del programa L’H Gastro, creat per la Regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic per millorar la competitivitat del sector hostaler de L’Hospitalet. En el darrer any, el programa ha treballat dues grans línies: la formació de persones desocupades —a qui s’ha dotat de capacitació especialitzada i recursos relacionats amb les noves tendències del sector, a través d’accions com un curs de cuina i serveis de sala, el disseny del portafolis professional i contactes amb empreses— i l’impuls a la competitivitat des de la innovació en el teixit productiu.