Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

10/01/2020

Espai públic

Urbanització de l’illa entre el carrer de Sant Rafael i l’avinguda d’Isabel la Catòlica

Es millora l’espai lliure entre edificacions i l’accessibilitat a la zona, així com l’entrada nord al parc de les Planes
 

Veure imatge de  Urbanització de l’illa entre el carrer de Sant Rafael i l’avinguda d’Isabel la Catòlica (nova finestra)
L’illa d’habitatges delimitada pel carrer de Menéndez Pidal, el carrer de Sant Rafael i l’avinguda d’Isabel la Catòlica és objecte d’unes obres d’urbanització per millorar l’espai lliure entre edificacions i l’accessibilitat d’aquesta zona, situada al costat del parc de les Planes.

L’actuació, que comprèn una superfície de 2.970 metres quadrats, també servirà per donar més visibilitat a l’accés nord del parc metropolità de les Planes, des del carrer de Sant Rafael i de l’avinguda d’Isabel la Catòlica.

Els treballs a l’espai situat entre els blocs d’habitatges tenen per objecte alliberar la zona del trànsit rodat i l’aparcament de vehicles que dificulten la circulació dels vianants i millorar, per tant, l’accessibilitat tant a l’interior de l’illa com a les entrades des del carrer de Sant Rafael i de l’avinguda d’Isabel la Catòlica.

També, es pretén donar una certa unitat al conjunt mitjançant la utilització de materials homogenis i tractaments de pavimentació més adients per a una zona d’esbarjo, i donar continuïtat a l’espai contigu del parc de les Planes en el seu accés nord. Les obres inclouen la renovació de la pavimentació, el mobiliari urbà, l’enllumenat i l’espai verd, a més de la xarxa de drenatge i els embornals.

A la banda del carrer de Sant Rafael, es millorarà l’accés amb la substitució de les escales actuals, que tenen un pendent molt fort, per unes de més accessibles i adaptades a la topografia existent.

Per l’avinguda d’Isabel la Catòlica, es donarà un nou accés al parc de les Planes, salvant el desnivell mitjançant unes escales i uns murs que recolliran el talús i les noves zones de pas.

Pel que fa al carrer de Menéndez Pidal, l’accés rodat a la part superior serà d’ús exclusiu per als baixos comercials i, a la part inferior, s’habilitarà l’única zona d’aparcament de l’interior d’illa que permetrà, en cas necessari, l’entrada dels vehicles dels bombers als blocs d’habitatges.

Últimes notícies

Veure imatge de Trobat un refugi de la Guerra Civil durant les obres de construcció de l’Escola Ernest Lluch, a la Torrassa (nova finestra)
Veure imatge de L’Hospitalet convocarà al setembre 25 noves places d’agents de la Guàrdia Urbana (nova finestra)
Veure imatge de L'Hospitalet compta des d'avui amb 38 nous agents de la Guàrdia Urbana (nova finestra)
Veure imatge de Ajuntament i agents econòmics i socials redacten el nou Pacte local per l’ocupació 2020-2023 (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400