Notícies

Notícies i activitats

15/02/2018
Alcaldia

L’Hospitalet acollirà a partir d’aquest any el Village Underground, un projecte de promoció cultural ja present a Londres i Lisboa

Veure imatge de  L’Hospitalet acollirà a partir d’aquest any el Village Underground, un projecte de promoció cultural ja present a Londres i Lisboa   (nova finestra)
A la conferència anual, l’alcaldessa anuncia la creació d’aquest espai a la ciutat que programarà activitats culturals, com ara concerts i exposicions, i acollirà artistes

L’alcaldessa destaca la força del model L’Hospitalet i el poder d’atracció de la ciutat per a nous projectes i anuncia també que aquest any començaran les obres de dos nous hotels

La Casa de la Música tindrà una nova seu on podrà ampliar les seves activitats

Núria Marín proposa a les formacions polítiques, a les institucions i a la societat en general un pacte social per tornar a l’estabilitat política i institucional


La nova seu de Planeta Formación y Universidades a L’Hospitalet ha estat l’escenari de la conferència anual #LHSuma 12 de l’alcaldessa, Núria Marín, que ha tingut per títol “L’Hospitalet: una ciutat que es fa estimar”, en la qual ha exposat el desenvolupament dels projectes estratègics de ciutat i n’ha avançat de nous.

L’alcaldessa ha reivindicat la força del model L’Hospitalet, l’aposta municipal per al desenvolupament econòmic per aconseguir nous recursos que reverteixin en benefici de la població. En aquest sentit, ha dit que L’Hospitalet s’ha consolidat ja com a destinació de turisme de negocis i ha anunciat que als 13 hotels actuals i a un altre establiment que obrirà aviat s’han d’afegir dos hotels més que es començaran a construir aquest any, un a la plaça d’Europa i un altre al carrer de la Botànica.

L’alcaldessa ha avançat que a la propera tardor es posarà la primera pedra del Centre Europeu de Medicina Tradicional Xinesa, que coincidirà amb una gran exposició per donar a conèixer aquesta pràctica mil•lenària, un cicle de conferències i un espai per a la demostració d’aquestes pràctiques terapèutiques.

Noves iniciatives al Districte Cultural

Pel que fa el Districte Cultural, Marín ha destacat que l’any passat es van instal•lar a la ciutat una cinquantena d’empreses de l’àmbit cultural amb la qual cosa ja n’hi ha més de 500 d’aquest sector a la ciutat, que la consoliden com un sòlid referent.

A més, l’alcaldessa ha anunciat que aquest any s’instal•larà en una nau del carrer del Cobalt el projecte Village Underground, un espai multifuncional d’intercanvi cultural que ja funciona a Londres i Lisboa. En aquests espais es combina la programació d’activitats de tot tipus (musicals, performances, exhibicions...) amb espais de producció cultural, residències d’artistes...

D’altra banda, segons ha explicat l’alcaldessa “obrirem una nova línia d’ajuts per als locals que programin música en directe i hem iniciat els tràmits per adquirir una antiga nau industrial on fer créixer la Casa de la Música, un centre formatiu i integral d’activitats musicals. Un projecte que després d’onze anys ha donat l’oportunitat a molts grups de formar-se i desenvolupar la seva carrera professional”.

Atenció a les persones

Núria Marín ha refermat el compromís de la ciutat “amb un model educatiu d’excel•lència, que funcioni com a eix vertebrador de l’ascensor social” i ha destacat l’aposta per la xarxa d’escoles bressol municipals, l’Escola Municipal de Música- Centre de les Arts; els programes d’aprenentatge servei i els projectes tàndem, i el programa de reforç de conversa en anglès, que arriba a 1.750 alumnes.

També ha destacat els darrers acords assolits recentment amb la Generalitat per acabar amb els barracons escolars a la ciutat. Ja s’ha adjudicat el projecte de l’Escola Ernest Lluch i l’Ajuntament assumeix la redacció del projecte executiu de l’Escola Paco Candel. Davant l’increment de l’alumnat de secundària, es crearà un nou centre que acollirà la formació professional de l’Institut Llobregat i l’Escola Gornal es convertirà en un institut escola, entre d’altres.

Pel que fa a l’atenció a les persones grans, l’alcaldessa ha exposat que més del 60% de la població major de 85 anys de la ciutat disposa del servei d’atenció domiciliària, una de les taxes més altes de tot Catalunya, i que properament es construiran dues noves residències i centres de dia a Santa Eulàlia i a Sant Josep,  i dos casals per a la gent gran a Bellvitge i Can Serra.

L’alcaldessa ha explicat que l’Ajuntament destinarà prop de 100 milions d’euros a un “pla de xoc  en el manteniment i la millora de l’espai públic”. Aquesta inversió permetrà renovar l’asfaltat de gairebé el 80% dels carrers, renovar i ampliar bona part de les voreres d’acord amb el Pla d’accessibilitat, canviar tot l’enllumenat de la ciutat, per guanyar en seguretat i estalviar energètic, i intensificar la neteja de grafitis i les actuacions de neteja en profunditat als barris.

Unes inversions que permetran iniciar en els proper mesos els treballs de construcció del poliesportiu del Gasòmetre, a Santa Eulàlia; del camp de futbol del Collblanc-Torrassa, i de l’skatepark, al Gornal.

Marín s’ha referit al projecte del soterrament de les vies del tren a la ciutat com “l’assignatura pendent del Govern d’Espanya amb la ciutat. Una assignatura que espero que sigui superada amb bona nota en les properes setmanes. Jo, com a alcaldessa, sempre posaré els interessos de la ciutat per damunt de tot i els defensaré amb fermesa i convicció. Espero que aviat puguem celebrar l’inici d’obres per fer accessible l’estació de Bellvitge i que, per fi, el projecte de soterrament i l’intercanviador de la Torrassa tinguin un compromís clar i creïble de finançament i calendari”.

Un pacte social per superar la paràlisi institucional a Catalunya


Núria Marín ha exposat que “ara que semblava que a poc a poc començàvem a superar la crisi econòmica, a Catalunya el procés ens ha aturat en sec. L’espiral de la irresponsabilitat en la qual han entrat els partits independentistes ens ha abocat a una paràlisi política i institucional. El procés ha trencat les bases del consens social, que havia permès pactar per avançar com a societat. S’ha polaritzat una societat que trigarà temps a recuperar les bases del respecte, el diàleg, la negociació i el pacte”.

Per sortir d’aquesta situació, ha reivindicat “per a Catalunya i per a Espanya un nou pacte social que faci tornar les aigües a mare. Dit sense metàfores: cal erradicar la confrontació i el trencament en termes polítics i obrir un nou temps de concòrdia”. 

Per avançar en aquesta línia, Marín ha exposat que cal “un govern de la Generalitat per sortir de la paràlisi institucional en la qual estem instal•lats... Un govern que governi pensant en tots els ciutadans”.

La conferència s’ha fet a la seu de Planeta Formación y Universidades a L’Hospitalet, un edifici que havia estat la seu dels jutjats de la ciutat i que des de setembre acull 4.000 alumnes que  completen la seva formació en aquest centre.

Ajuntament de L'Hospitalet
Museu de L'Hospitalet - C/ Joan Pallarès 38 - Telf: 93 403 61 10 - Avís legal