Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Pel·lícula: Little women (Mujercitas) de Greta Gerwig

Data: 21 de juliol de 2020
Duració aprox.:2 hores 15 minuts
DiaHoraPreu
21/07/202018:005,1 €
21/07/202021:005,1 €

Organitzadors: Espai VO
www.espaivo.blogspot.com
Lloc: Cinema Filmax Gran Via(Cinema Filmax Gran Via)
AV Granvia de l'Hospitalet 75  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
VO en anglès amb subtítols en castellà.

En plena era del moviment Me too, molts es qüestionaren si Mujercitas era o no feminista i una novel·la de creixement i evolució personal, però també un model de conducta per a senyoretes de casa bona.
No és casualitat que aquesta nova versió cinematogràfica arribi ara, en un moment clau per a la sonoritat i visibilitat de la lluita pels drets de les dones. De fet les quatre actrius que interpreten les germanes March guarden certes similituds psíquiques i físiques amb els seus personatges. Totes són dones empoderades, fortes i independents que lluiten per aconseguir realitzar els seus somnis en un món patriarcal que no els hi posa les coses gens fàcils.
Els temes que tracta el llibre són l’art, els diners, l’ambició i la creació, i la forma en què tot això interactua amb el fet de ser dona. Fa 150 anys que Jo, Meg, Amy i Beth March són referents per les noies de mig món, però l’atrevida història de Mujercitas reviu ara amb un ressò peculiar de la mà de Greta Gerwig i Saoirse Ronan, que li atorguen al clàssic un aire més combatiu i feminista. Una força que queda plasmada a la fi de la pel·lícula, en el discurs en què Jo denuncia que la societat relegui les dones a una ambició merament romàntica.

La Vanguardia

Little women (Mujercitas) Estats Units, 2019
directora: Greta Gerwig
amb: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Puch, Eliza Scanlen, Laura Dern, Timothée Chalamet i Meryl Streep

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400