Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Clàssics a la Torrassa: Concert  Del segle d'or a l'edat de plata

Organitza: CCCT i Comissió d’Actes Culturals M.D. Desemparats
Data: 27 de setembre de 2019
Hora: 20 h
Duració aprox.:1 hora 30 minuts
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Centre Cultural Collblanc-La Torrassa(Centre Cultural Collblanc-La Torrassa)
C. Mare de Déu dels Desemparats 87  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Aurèlia Pessarrodona, Soprano

Llicenciada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, doctora en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i cantant lírica (soprano). Va començar a estudiar cant a la seva ciutat natal, amb professors com Myriam Alió, Fernando Bañó, Raquel Pierotti, Mercè Punti, etc. Però el seu mestratge més profund ha estat a Bolonya amb la soprano italiana Anna Flores, amb qui va descobrir la seva veu de soprano dramàtica d’agilitat (soprano Falcon). A Bolonya es va especialitzar en repertori verdià (La forza del destino, Un ballo in maschera, Macbeth, Don Carlo) i verista (Suor Angelica, Tosca, Adriana Lecouvreur), amb incursions en l’òpera alemanya (Fidelio) i francesa (Carmen, Faust). També va assistir a classes de repertori amb el mestre Leone Magiera.

Dins de la seva línia de recerca sobre música teatral del segle XVIII hispànic va organitzar una sèrie de concerts a Bolonya al 2015 titulats “¡Señores, señoras! La Madrid di Goya nella musica lirica spagnola” amb la pianista bolonyesa Serena Perego, destinats a ensenyar el món dels majos i les majas hispàniques a partir de la música, des de la tonadilla del segle XVIII fins a la sarsuela dels segles XIX-XX, passant per la cançó de saló de Ferran Sor, Manuel García i Enric Granados.

A Barcelona també va dur a terme un projecte similar titulat “De majas y tonadilleras: un diàleg entre Misson i Granados”, un original i divertit espectacle junt amb la pianista Viviana Salisi i la percussionista Núria Bach on s’estableix un diàleg entre les tonadillas en estilo antiguo de Granados i unes veritables tonadillas antigues de Lluis Misson.

Com a musicòloga el seu principal àmbit d’investigació ha estat el teatre musical espanyol del segle XVIII, sobre el qual ha fet multitud de publicacions i el 2018 va obtenir el segon premi del prestigiós Otto Mayer-Serra Award de Musicologia, de la Universitat de Califòrnia Riverside

Actualment és professora d’Història de la Música, Estètica i Mètodes de Recerca del Conservatori Superior de Música del Liceu, així com del grau de Musicologia de la Universitat Alfonso X el Sabio i del Màster en Interpretació i Investigació Musicals de la Universitat Internacional de València.

________________________________________

Raúl Sandin, Guitarra

Nascut a la ciutat de Mèxic, comença els seus estudis a l'Escola Nacional Preparatòria amb el professor Juan Manuel Olguín para després accedir a l'Escola Superior de Música de Instituto Nacional de Bellas Artes on obté el títol de concertista de Guitarra sota la tutela de Mario Beltrán del Río. Va realitzar el Master en Estètica i Creativitat Musical a la Universitat de València, i ha fet estudis de Guitarra Flamenca amb Manuel Castella en Taller de Músics.

Ha obtingut diversos premis com el primer lloc de Música de Cambra atorgat pel Centre Cultrual Hel•lènic en 2002, l'estímulo Artes Por Todas Partes, de l'Institut de Cultura del DF, Premi de Música de Cambra per la UNAM en 1996 i ha estat finalista en el Certamen de Joves Músics de Catalunya en 2011. Ha estrenat obres per a guitarra solista i de música de cambra de joves compositors des de l'any 2000 fins al dia d'avui.

Ha fundat diverses agrupacions, alguns dels més importants són el trio de Guitarres Eufonia (2001-2005) i el Ensamble Amoria del qual també és director.
________________________________________

 Amb aquesta programació estable de concerts, el Centre Cultural Collblanc - la Torrassa amb la col•laboració de la Comissió d’actes culturals Mare de Déu dels Desemparats, volen oferir al barri una programació musical de qualitat, de petit format i d’assistència LLIURE i GRATUÏTA.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400