Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Exposició fotogràfica: Identitat: Individual x Col•lectiva Performances i Visualitats

d'Etel Reis i Vinícius Luz
del 29 d'octubre al 22 de novembre
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Centre Cultural la Bòbila(Centre Cultural la Bòbila)
PL Bòbila 1  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
La idea per a aquest projecte neix del germen: Identitat, individual i col•lectiva, a través de les performances i visualitats. La intenció és registrar les performances a nivell individual (Etel Reis), o col•lectiu (Vinícius Luz). El producte final no és la performance en si; és la visualitat que aquesta invoca, documentada per la fotografia.

La identitat és un conjunt de trets propis d'un individu o d'una comunitat, que el caracteritzen enfront d'un altre. Moltes vegades es formen clixés que universalitzen un col•lectiu, algunes vegades sense molts criteris o escrúpols. La identitat també és la consciència que una persona té sobre sí mateixa, que la transforma en un ser diferent d'un altre. Es pot formar, transformar, emmotllar i enriquir. No és una cosa estàtica.

Una Performance es caracteritza per alguna cosa que surt del quotidià. Pot ser qualsevol situació que involucri quatre elements bàsics: el temps, l'espai, el cos o la presència de l'intèrpret en un mitjà, i la relació entre l'intèrpret i el públic.

La Visualitat, de manera general, és l'efecte o sensació que produeix la visió d'objectes. La cultura influeix en la nostra experiència visual. El fenomen de la percepció selectiva es dóna de manera conscient i inconscient en el cervell. Aquesta percepció es construeix a través de rutines, preferències i pràctiques de “mirar”, que s'estructuren internament sense que ens adonem, influenciada per la cultura, els estímuls externs i/o interns.


Etel Reis / Vinícius Luz
Artistas fotògrafs

Inauguració: 29 de novembre a les 19:30 hores
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400