L'exposició permanent del Museu destaca la història compartida del territori i la seva població, posant-los per damunt de les grans obres. En aquest sentit, la mostra no està centrada en els projectes monumentals, sinó en explicar els motius i circumstàncies que han donat forma a la ciutat.
Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet, enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
Exposició de caràcter permanent que descriu a grans trets el període històric viscut a la ciutat durant la Guerra Civil Espanyola i la tasca que es porta a terme en la recuperació de la memòria democràtica.
L’exposició compta amb reproduccions a gran escala dels documents i també amb la presència física de dotze pergamins, entre els quals dos convidats molt especials. Per una banda, el document més antic que fa referència a la nostra ciutat: un pergamí de l’any 908 cedit per l’Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic. I per l’altra, un llibre de 1408, també en pergamí, que és el document més antic de l’Arxiu Parroquial de Santa Eulàlia de Mèrida.